Śliwka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • giza323
    Classic
    • 2010
    • 1

Śliwka

sew1981, mam podobne zdanie
    w innych krajach nie zabraniają tego tylko w tym naszym kochanym kraju zawsze pod górkę Ci robią...

PS. udało mi się jeszcze dziś zamontować kratki z odblaskami w zderzaku niestety nic więcej oprócz umycia auta i szyb nie zrobiłem bo dziś ogarniałem autko dziewczyny i się sporo zeszło.
  • grzes39
    Classic
    • 2008
    • 5

Śliwka

chcę oddać auto do serwisu, podobno śliwka jest najlepszy na śląsku. Jaki z jego oddziałow polecacie ops:

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Hmm, chyba na tym forum opinie sa zgola odmienne. :roll:
      Spritmonitor.de

Komentarz

• grzes39
        Classic
        • 2008
        • 5

Znam Emide i niedawno otwarty GanineX, o Sląśk Auto nie wspomnę.
        W Emidzie ceny kosmos, Ganinex jak się z mechnikiem nie dogadasz to nic nie załatwisz, a Slaska auto to nie zabardzo wiedzą jak auto naprawić.
        Aaaa... Kierat jeszcze w Tychach... Tam podobno jakis czas temu grupa antyterorystyczna była.
        U Śliwki jesze nie byłem, proszę o opinie

Komentarz

• djczas
          RS
          • 2005
          • 9612

grzes39, Śliwka to jest dobra ale w płynie i z łącka co do serwisu to fakt są mistrzami w swoim fachu nikt w Polsce nie umie wkleić szyby czołowej na lewą stronę im sie udało kolega Dobi dużo może ci powiedzieć na ich temat

Komentarz

• robert70
            Rider
            • 2008
            • 499

grzes39, po przebojach jakie miałem z nimi gdy miałem fabie zdecydowanie nie polecam :twisted:
            O2 FL 1,6 Mint "MAŁA CZARNA" LPG - LandiRenzo

Komentarz

• dragster
              Elegance
              • 2009
              • 895
              • Honda

Trochę daleko (60 km) od Katow. ale wart polecenia: http://www.sserwis.pl
              Silnik R18A2.
              http://www.dadrl.org.uk
              http://www.lightmare.org

Komentarz

• grzes39
                Classic
                • 2008
                • 5

Byłem !!! i Gorąco polecam Sliwka Sosnowiec ( o Śliwce w Katowicach za dużo Nagatywów :lol: nie ryzykowałem) . Mały serwis i spory ruch przegląd 60 tyś 740 zł super wszystkie filtry świece i olej dodatkowo wymiana opon na zimowe z pakietem zimowym nasmarowali wszyskie uszczelki i zamki no bo nie ma nic gorszego niż nie dostać się do auta podczas mrozów .Żadnego czekania na wjazd. Fakt na serwisie nie można byc no ale po co ? skoro wszystko przez szyby widać obsługa super !!! bardzo konkretna i fachowa
                Czasami miałem problemy z zamkiem klapy tył mimo naciskania czasami nie otwierała się, to jakąś akcje serwisową wynaleźli( Brawo !!!) i za darmo zrobili :lol: czy zadziała ? zobaczymy :P

Komentarz

• djczas
                  RS
                  • 2005
                  • 9612

grzes39, pewny jesteś tego co piszesz :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech

Komentarz

• robert70
                    Rider
                    • 2008
                    • 499

grzes39, no ciekawe aż przeczytałem dwa razy. :shock: ciekawe czy się potwierdzi 8)

Komentarz

• sdss
                      Rider
                      • 2010
                      • 353
                      • Seat

Ja pojechałem do tego serwisu z Pytaniem czy się da włączyć doświetlanie w YETI. Na co Pan z obsługi serwisu z bardzo poważna miną zapytał czy mam halogeny( każde Yeti ma halogeny) :lol:

Było YETI Jest LEON

Komentarz

• siudyk
                        Drive
                        • 2007
                        • 60

Emida - Ruda ok, Śliwka Katowice wszystko wiedzą najlepiej i najlepiej wymieniliby Ci pół samochodu - nie polecam.
                        Pozdrawiam,
                        Siudyk

Komentarz

• DOBI
                          Drive
                          • 2008
                          • 95

Ja tez nie polecam chociaz teraz sie troche obsługa zmieniła kilka osób odeszlo kilka przyszło .....ja ogólnie nie byłem zadowolony czasami trzeba mówić kilka razy i to DRUKOWANYMI....tz ja widze oni nie ----ja słysze oni nie -----ale i tak zawsze wychodziło na moje bo nie dawałem za wygraną ....
                          narazie brak usterek ...21-12-2009 wymiana akumulatora i przekroczyłem 103000tyś przebiegu...(listopad 2010r)juz 5lat minęło)..po przeglądzie .....Może czas na zmiany...kurde 17-12-2010 mam 104500tyś przejechane coś mało jeżdze ostaTNIO.......11-2011 przejechane 116000tyś wymiana rozrządu kpl

Komentarz

• kowal88
                            Drive
                            • 2008
                            • 80

tzn dobrze jechać na serwis do sosnowca do Śliwki czy nie? bo właśnie z mojego ojca OII trzeba się wybrać
                            Moja Ślicznotka
                            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=527818#527818

Komentarz

• Busku
                              Rider
                              • 2009
                              • 655

Co do śliwki to miałem złą opinie po tym jak kupowaliśmy tam octavie i fabie, no ale szkoda o tym pisać... Niedawno byłem u nich założyć blokade skrzyni (u pana stasia w Jaworznie powiedzieli mi 550zł, w Sosnowcu natomiast dużo taniej dlatego pomyślałem sobie że można jeszcze raz spróbować i musze szczerze powiedzieć że coś się zmieniło... Gość któremu oddawałem klucze bardzo miły, wszystko wyjaśnił, odnotował że mam niewielką ryse na błotniku bo jak sam powiedział, mieli z tym problemy... Przyjechałem ponad 20 minut przed czasem ale od razu przyjęli auto, zaproponowali kawke, herbatke :shock: Miły gość powiedział że o godzinie 18 samochód będzie gotowy. Jak powiedział tak było, o równej 18 wyjechał samochodem... No i ogólnie z obsługi byłem zadowolony, ALE... ZA WYMIANE ŻARÓWKI OD POKRĘTEŁ POWIEDZIELI 60ZŁ :idea: K***A MAĆ :shock: Na pytanie za co mam płacić te 60zł gość odpowiedział że żarówka kosztuje 2,50zł ALE trzeba wiedzieć jak ją wymienić :idea: No rzeczywiście skomplikowana robota szarpnąć za pokrętło :roll: Ciśnienie mi tylko skoczyło a było tak pięknie... Nawet teraz na koniec dniówki sie wku****em jak o tym pomyślałem...
                              Pozdrawiam
                              Mercedes W124 300CE: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=asc&start=150
                              Mercedes W210 290 Turbodiesel
                              Renault Laguna II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...r=asc&start=25

Komentarz

• Busku
                                Rider
                                • 2009
                                • 655

Noo a przebojem było jak rok temu pojechałem fabią na wymiane głośników na gwarancji... Samochód oddany, wszystko pięknie, widze że mechanik zaczyna rozbierać boczek drzwi... Po 15 minutach widze czterech gości przy fabii, mówie sobie coś jest pewnie nie tak... Pytam jegomościa czy coś się stało, mówi że wszystko ok... Za kolejne 10 minut gość do mnie podchodzi i mówi że chyba się nie da ad: K)*(&*((^#* :!: No poprostu byłem w szoku co on wogóle do mnie mówi, stwierdził że nie chcą nic połamać :!: :!: :!: :!: Po PRAWIE DWÓCH GODZINACH stwierdził że już wymienione, a to że głośnik padł to wina zbyt mocnego radia...
                                Pozdrawiam
                                Mercedes W124 300CE: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=asc&start=150
                                Mercedes W210 290 Turbodiesel
                                Renault Laguna II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...r=asc&start=25

Komentarz

• michal5312
                                  Drive
                                  • 2009
                                  • 48

ja miałem za śliwką niemiłe doświadczenie podjechałem do nich autko 10 tyś przejechane oczywiście na gwarancji mówie że mi łożysko huczy w prawym przednim kole wyszedł zobaczył powiedział że to antena od cb radia nawet nie wsiadając do auta więc mu ją odkręciłem i zaprosiłem na jazde próbną po przejechaniu 2 km stwierdził że to opony huczą a że zbliżał się sezon zimowy powiedziałem że jade wymienie opony i przyjade jeszcze raz bo mówie że to łożysko na 100% następnego dnia przyjechałem ten sam pan wyszedł znowu jazda próbna mówi no faktycznie to chyba łożysko wiedziemy na podnośnik i sprawdzimy. wreszcie po 2 dniach stwierdzili że faktycznie łożysko w prawym przednim kole do wymiany najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to że gościu który sprawdzał ten samochód i twierdził że to antena i opony które miały przejechane 10 tyś km to.....................kierownik serwisu
                                  michał

Komentarz

• grzes39
                                    Classic
                                    • 2008
                                    • 5

michal5312, No co Ty 10 tyś i już łożysko to gdzie to jeżdzisz ??? jak to stwierdziłeś prawe przednie koło byłeś gdzieś czy sam stwierdziłeś ?? jesli tak to Ty fachura jesteś
                                    podziwiam Kierownika u Sliwki w Sosnowcu miałem okazję pozanć bardzo rzeczowy gość! Noszę się z zamiarem wymiany auta tam na Salonie nie bardzo wiedzą co sprzedająi jak to działa wiec skierowali mnie do kierownika serwisu
                                    zna się na tym co robi !!! gorąco polecam !!!

Komentarz

• romi-70
                                      Elegance
                                      • 2008
                                      • 920
                                      • Volkswagen
                                      • CJZA 1.2 TSI 105 KM

Zamieszczone przez grzes39
                                      Kierownika u Sliwki w Sosnowcu miałem okazję pozanć bardzo rzeczowy gość! Noszę się z zamiarem wymiany auta tam na Salonie nie bardzo wiedzą co sprzedająi jak to działa wiec skierowali mnie do kierownika serwisu
                                      zna się na tym co robi !!! gorąco polecam !!!
                                      Życzę sukcesów...
                                      Była O1 TDI , jest G7 Variant TSI

http://www.motostat.pl/user_images/71265/icon3.png

Komentarz

• michal5312
                                        Drive
                                        • 2009
                                        • 48

jestem z wykształcenia mechanikiem samochodowym i jest to moje hobby lecz czemu sam miałbym wymieniać łożysko w kole jak auto na gwarancji a że łożysko padło po 10tyś to nie mi jednemu znam pare osób które to robiło również na gwarancji
                                        michał

Komentarz

• damian1975
                                          RS
                                          • 2012
                                          • 4107
                                          • Superb III (3V3)
                                          • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Natomiast ja mogę z całą pewnością pochwalić serwis Skoda-Śliwka w Katowicach przy ulicy Kościuszki :!: Do rzeczy,w ubiegłym roku w czerwcu zakupiłem u nich wąż ciśnieniowy chłodnicy powietrza,został on zamontowany u zaprzyjaznionego mechanika na warsztacie.Wszystko było w najlepszym porządku do ubiegłej niedzieli Podczas jazdy usłyszałem taki sam dzwięk w dolocie jaki wystąpił przed wymianą wspomnianego węża(w czerwcu)Podjechałem wczoraj do znajomego mechaniora i po zdjęcie osłony okazało się że jest pęknięcie na tym samym wężu :? Jako że część na gwarancji pojechałem do Śliwki i wyłuszczyłem w czym tkwi problem.Potraktowano mnie bardzo miło,napisaliśmy protokół reklamacyjny i został zamówiony nowy wąż na 9 rano dzisiaj,pomimo tego że naprawa wcześniej była wykonana poza serwisem nie robili żadnych problemów .Powiedziano mi również że reklamacja może być rozpatrywana nawet do końca tygodnia,i liczyłem się z tym że będę musiał za nowy wąż zapłacić(bez auta do końca tygodnia trochę ciężko)i ewentualnie po rozpatrzeniu reklamacji zwrócą mi pieniądze.Po wyciągnięciu uszkodzonego i zamontowaniu nowego wężą,kiedy już miałem udać się do kasy po krótkich konsultacjach stwierdzono że jest to wada materiałowa i nie skasowano ani złotówki :!: Dodam również że montaż był również bezpłatny :szeroki_usmiech .Oby serwisy zachowywały się zawsze w ten sposób :!: Uważam że stanęli na wysokości zadania,szybko,bezproblemowo i w miłej atmosferze,serdeczne pozdrowienia dla pana z serwisu który zajął się moja sprawą :jump:

TAXI 2153 KATOWICE CHYBIE

Komentarz

• robert70
                                            Rider
                                            • 2008
                                            • 499

damian1975, no to mamy światełko w tunelu może się to utrzyma. Do Śliwki mam najbliżej w razie czego 8)

Komentarz

• damian1975
                                              RS
                                              • 2012
                                              • 4107
                                              • Superb III (3V3)
                                              • CZDA 1.4 TSI 150 KM

robert70, zapomniałem dodać że koszt tego węża to "jedyne" 450 złociszy brutto a kiedy w czerwcu ubiegłego roku kupowałem go dostałem rabat i kosztował 360 zł :szeroki_usmiech

TAXI 2153 KATOWICE CHYBIE

Komentarz

• robert70
                                                Rider
                                                • 2008
                                                • 499

damian1975, a kto bogatemu zabroni 8)

Komentarz

Pracuję...